štvrtok 20. júla 2017

Bolt späť v Londýne, na mieste veľkých triumfov: Nemám v pláne prehrávať

bet 365

Jeden z otázok znel: Ak by vás na majstrovstvách sveta porazil Justin Gatlin, bude to pre svetovú atletiku zle? Dlháň z Jamajky ani dlho nepremýšľal: "Nemám v pláne prehrávať, takže na to neviem odpovedať."

Nie, Usaina Bolta stále čo do záujmu médií nikto nezatieňuje. Na jeho tlačovú konferenciu pred piatkovým pretekmi Diamantovej ligy bol sála natrieskané ako koncerty Beatles; kamery zachytili, ako si niektorí žurnalisti s Boltom fotia na diaľku selfie.


Lenže na dráhe kráľ šprinte nekraluje - zatiaľ. Londýnska stovka má byť v jeho poňatí rozptýlením pochýb. Jeho doterajším sezónnym maximom na stovke je po jedinom štarte čas 10,12, netají sa zdravotnými problémami.Mimochodom, nehľadiac na to všetko má štartovné Usaina Bolta podľa britských serverov činiť 150 tisíc libier, teda takmer šesť miliónov korún.

"Myslím, že mám rozhodne dostatočnú hodnotu," vyhlásil Bolt : "Zakaždým sa snažím ukázať najlepší výkon a priviesť na tribúny poriadny dav. Makal som naozaj tvrdo. Nepochybujem o sebe. Uvidíme, čo to v piatok prinesie. "

V Londýne to bude špeciálny, pretože britská metropola je jednou zo súčastí Boltove" čtyřkoruny ": tu, na predchádzajúcu olympiáde v Pekingu a na majstrovstvách sveta v Berlíne 2009 a Moskve 2013 získal tri zlaté z troch štartov (stovka, dvojstovka a štafeta 4x100 metrov).Ovšem olympijské triumfy tie svetové predsa len prevyšujú.

V Londýne bol Bolt možno na vrchole: síce nie tak rýchly, aby zvládol ešte zlepšiť svoj nadpozemský rekord 9,58 na stovke, ale stále silný na to, aby pobil konkurencii po úchvatnom predstavení. Stovka za 9,63 patrila k vrcholom hier. Ľudia na Olympijskom štadióne šaleli, Bolt tancoval, smial sa a vedel, že už mu nikto nezoberie úlohu ikony.

Takto si to pred Londýnom sám stanovil: "Keď vyhrám tri zlaté, stanu sa legendou. "

Vtedy sa zdalo, že na Bolta nikto nemá. Teraz v Londýne pobeží treba proti krajanovi Nesta Carter či Kimu Collinsovi, ale tí praví rivali všetko budú sledovať len na diaľku.Hlavne Američan Justin Gatlin, momentálnej jednička.

"Viem, že si vedie bet365 bonus dobre, bet365 stavky ale nemám sa čoho báť," zopakoval Bolt v Londýne a doplnil, že oveľa viac súperovi s Tysonom gayom; Jamajčan sa netají tým, že Gatlinovi nechce odpúšťať jeho dopingovú minulosti. A hlavne si - aspoň navonok - uchováva sebavedomie kráľa: "Každému, kto o mňa niečo vie, je jasné, že sa na majstrovstvách sveta ukážem. Teším sa do Pekingu. Ak budem v dobrej forme, nie sú obavy na mieste. "

A bude? bet365 Londýn ukáže mnohé. Jedno z Boltových osudových miest môže fenomenálneho šprintéra vrátiť zase na cestu k výšinám.Alebo potvrdiť, že v tomto roku je čas na striedanie na tróne?

bet365 mobil

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára