piatok 21. júla 2017

Prvý posilu Hradec má, športového riaditeľa nie. Kotal sa ním nestane

Pre hradeckej fanúšikov nováčik so zaujímavou prvoligovú minulosťou, pre tých z Náchoda starý známy. Reč je o Jánovi Pázler, prvý posile futbalistov Hradca Králové pre sezónu, v ktorej sa budú vyrovnávať so zostupom z prvej ligy.

Dvadsaťštyriročný futbalista má vo svojom futbalovom životopise zaujímavé údaje. Hral za Slaviu, najlepšie meno si urobil v Dukle Praha, kde v jednej prvoligovej sezóne nastrieľal šesť gólov, bol hráčom Jablonca, aby minulú sezónu strávil v druholigovom Znojme, za ktorý dal deväť gólov. Než sa ale na túto púť vydal, učil sa futbal hrať v Náchode, odkiaľ pochádza.

"Ide o hráča, ktorý môže hrať ako na hrote, tak na pozíciu podhrotového hráča.Sme s ním na prestupe dohodnutí, "uviedol Richard Jukl, šéf hradeckého klubu.

Pázler tak je pri niekoľkých odchodoch hráčov z hradeckého kádra prvom zmenou opačným smerom, Zatial druhou je záložník Jiří Janoušek, ktorý sa vracia z hosťovania vo Varnsdorfe. A čoskoro by mohli pribudnúť ďalšie. "Hľadáme stopéra, ľavého obrancu či stredopoliara, podhrotového a hrotového hráča. Zhoduje sa to s tým, čo máme rozpracované, "uviedol Jukl.

A ešte jedna zaujímavosť k odchádzajúcim hráčom. Jedným z nich je Bosniak Emir Halilovič, ktorý v Hradci strávil takmer tri sezóny a po zostupe, po ktorom mu zároveň skončila zmluva, sa rozhodol odísť.Jeho novým pôsobiskom bude slovenský Trnava.

Rokovania o nových posilách by mohol dotiahnuť nový športový riaditeľ, ktorého hradecký klub po odchode Róberta Barborík hľadá. Isté je, že ním nebude jeden z vážnych kandidátov Václav Kotal. Jemu v návrate do Hradca, kde nedávno viac ako tri sezóny úspešne t rénoval, bráni súčasné trénerské angažmán v Brne.

"Zmluvu tam dodrží a k nám zatiaľ nepríde," potvrdil informáciu Jukl s tým, že klub tak hľadá medzi ďalšími kandidátmi. "Máme niektoré, ale rokovania zatiaľ nepokročila tak ďaleko, aby sa dala mená zverejniť," poznamenal Jukl.Podľa informácií MF DNES by sa po niekoľkých rokoch na tento post mohol vrátiť bývalý reprezentant Luboš Kubík.

Hradečtí sa do letnej prípravy vrhnú na konci budúceho týždňa, v jej rámci odohrajú sedem prípravných zápasov. Do druholigovej súťaže vstúpi prvý augustový víkend, keď ho predtým čaká pohárová predohra. Kto bude úvodným súperom Hradca v 2. lige, určí až žreb, ktorý prebehne 24. júna.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára