nedeľa 23. júla 2017

Hrozné, príšerné, nechápe Holandsko. Za rok môže chýbať na Eure

Na majstrovstvách Európy bude v budúcom roku hrať dvadsaťštyri tímov, teda takmer polovica kontinentu. Európska futbalová únia počet účastníkov rozšírila, aby aj menšie štáty mali šancu postúpiť.

To však bol len jeden dôvod, prečo šampionát nabobtnal. Rozšírenie malo zároveň zaručiť, že na turnaji nebude chýbať žiadny z gigantov. Zápasy atraktívnych tímov mali zabezpečiť viac peňazí napríklad za televízne práva.

Napriek tomu môže Holandsko za rok vo Francúzsku chýbať. Zo skupiny A už si priamy postup zabezpečili Česko a Island. Van Persie a spol. budú bojovať spoločne s Tureckom o tretiu priečku, teda o baráž.

"Bude to pre nás ťažké, ale stále máme šancu. Budeme bojovať až do konca.Teraz musím e vyhrať oba zostávajúce zápasy proti Kazachstanu a Česku, "burcoval Van Persie.

Holandská reprezentácia je v rozklade. Vlani na majstrovstvách sveta mala šmrnc, originalitu, prepracovanú taktiku, nebezpečné protiútoky…

To všetko sa z jej hry vytratilo spoločne s odchodom Luisa van Gaala, ktorý prekvapoval súpera hrou na päť obrancov. Nový kouč Guus Hiddink rozostavenie postupne prekopal na klasické 4-3-3, teda so štyrmi obrancami, troma záložníkov a tromi útočníkmi.

"Neviem, čím to je, že sa nám nedarí. Môže to byť otázka kvality, rovnako ako koncentrácia…Tohle natrénovať nemôžete, to musí ísť priamo z vás, "premýšľal ofenzívny stredopoliar či útočník Wesley Sneijder.

Už začiatok kvalifikácia sa Holandsku nepodaril, keď v Česku prehralo 1: 2. Rozhodujúci gól inkasoval v nadstavenom čase…

Body stratilo aj na Islande (0: 2), s Tureckom (1: 1), znovu s Islandom (0: 1 ) a naposledy opäť v Turecku (0 : 3). Biednych desať bodov znamená štvrté miesto a strachování o postup.

Nepomohla ani nedávna výmena trénera. Hiddinka vystriedal neskúsený Danny Blind, ktorý v úlohe hlavného kouča fungoval len v Ajaxe Amsterdam (422 dní v rokoch 2005 až 2006).

Štatistika nového šéfa reprezentácie? Dve porážky, žiadny strelený gól a štyri inkasovaného gólu. Nie, takto zlepšenie nevyzerá.Jedinou poľahčujúcou okolnosťou môže byť absencia lídra tímu Arjena Robbena, ktorý je opäť zranený.

Blind po nedeľňajšej blamáži v Turecku musel odpovedať na nepríjemné otázky, či po iba dvoch zápasoch nepomýšľa na rezignáciu.

"Nie, také myšlienky nemám," povedal. "Proti Turecku sme urobili chyby vo zlý čas. Pritom sme si vytvorili viac šancí ako súper. "

Holandsko čakajú v októbri zápasy proti Kazachstanu a Česku. Ani dve víťazstvá však k posunu na tret ie miesto stačiť nemusí.

"Situácia je taká, že sme na štvrtom mieste a situáciu nemáme vo svojich rukách. Môžeme si za to sami, "ľutoval Sneijder.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára